Page Header

Het weer

Vandaag

17-01-2018

Zwaar bewolkt en regen

2.7°C

Zwaar bewolkt en regen

wo do vr za zo
regen regen regen regen regen
5°C 9°C 4°C 4°C 2°C
1°C 1°C 1°C -1°C -3°C

Nieuwsbrief

Kunstroute

Kunstroute in Bergen
uitagenda

Redactie

heb je tips of nieuws? stuur onze redactie gerust een e-mail op redactie@welkominbergen.com

of bel ons op 0725091530

Concours Hippique Kennemerruiters

Adres Kogendijk 103
Bergen NH
Datum: 05/07/2014 - 06/07/2014

_MG_7812

Concours Hippique Kennemerruiters Bergen nh

Dressuur en springen op 5 en 6 juli 2014

 

Kring Noord-Holland Midden telt 26 paardensport verenigingen met in totaal ruim 2600 wedstrijdrijdende leden. In navolging op 2013 zijn ook in 2014 de Kringkampioenschappen KNHS Kring Midden in Bergen nh. De kersverse voorzitter Peter van Veen van de Kring NoordHolland Midden zet met enthousiasme de jarenlange samenwerking voor de jaarlijkse Kringkampioenschappen voort met de Kennemerruiters uit Bergen nh.  Voorzitter Angèle Bolten:  Wij zijn er trots op dat de Kring ook dit jaar weer haar samenwerking heeft toegezegd. Voor de vele vrijwilligers de juiste beloning voor al hun inzet en keiharde werk. Het geeft een grote meerwaarde aan het Concours Hippique qua deelnemersveld. Wij rekenen op zo`n 500 starts. Vorig jaar hebben we voor het eerst succesvol de BIXIE JeugdKampioenschappen  georganiseerd. De organisatie van dit onderdeel komt in handen van de Kennemerruiters zelf.  Wij menen ook de gemeente Bergen, waarin zo`n 8 verenigingen gevestigd zijn, op de kaart te zetten als gemeente waarin de Paardensport zich kan profileren. Dit is alleen mogelijk dankzij de inzet van velen: de speciale CH wedstrijdcommissie, de opbouwploeg, juryleden, schrijfsters, zo`n 50 vrijwilligers en vooral dankzij onze trouwe sponsors.

 

Rijvereniging De Kennemerruiters uit Bergen, bestaat vanaf 1946, organiseert op zaterdag 5 en zondag 6 juli aan de Kogendijk 103, Bergen op het fraaie terrein van de families van der Sluis en Blijleven haar grote Concours Hippique ism Kringkampioenschappen Kring Midden. Zeker dankzij trouwe sponsoren en de inzet van ruim 50 vrijwilligers op beide dagen, maar ook bij de voorbereiding en later bij de opruimwerkzaamheden. Vanuit de KNHS, Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond, zal op beide dagen een federatievertegenwoordiger aanwezig zijn.

 

De wedstrijd is opengesteld, dat wil zeggen dat iedereen met een geldige startpas voor winstpunten mag starten. De pony’s zullen op zaterdag 5 juli hun beste beentje voorzetten en de paarden op zondag 6 juli.

 

De dressuur wordt verreden in professioneel uitgezette dressuurringen op het prachtige vlakke terrein gelegen direct naast de parkeerruimte van trailers en vrachtwagen.

Beide dagen zullen de proeven B [beginnend] t/m Z2 [de hoogste klasse-indeling] verreden worden. Leuk onderdeel is de Kampioenschaprubriek voor de allerjongsten: de BIXIE Jeugdrubriek. Hier kunnen de jongste ponyruiters, mogelijk aan de hand van een begeleider, hun prestaties laten aan een jury op een echte wedstrijd. Vele Anky`s zijn zo hun carrière gestart!

Vanaf 9.00 uur (onder voorbehoud) zullen de deelnemers starten in de verschillende dressuurproeven, welke beoordeeld worden door juryleden van de Kring Noordholland Midden.

Alle deelnemers mogen  2 dressuurproeven rijden en daarnaast ook meedoen aan het springen.

Op zondag zal voor de hoogste klasse in de dressuur, de klasse Z2, als slot de Kür op muziek verreden worden in de inmiddels omgebouwde springtuin.

 

Het springen begint op beide dagen om 09.30 uur(onder voorbehoud) waarbij de deelnemers elk 2 verschillende parcoursen kunnen rijden. De springtuin is gelegen tegen de bosrand aan, zodat dit een heel sfeervolle wedstrijd is qua uitstraling.

 

Tussen de dressuurringen en de springtuin bevindt zich een strodorp met sponsorkramen waar ook de restauratieve voorzieningen zijn, zodat u tijdens de lunch niet naar huis hoeft.

De prijzen van consumpties zijn laag gehouden omdat ook deze werkzaamheden verricht worden door vrijwilligers.

De toegang is op beide dagen gratis evenals het parkeren aan de overzijde van het terrein.

Het enige dat van bezoekers gevraagd wordt is zich te houden aan de aanwijzingen van de parkeerwachten en het terrein schoon te houden, wij zijn immers gast.

 

Nu nog mooi weer en het worden perfecte dagen!

weersverwachting

Vandaag

17 jan. 2018

Zwaar bewolkt en regen

2.7°C

Zwaar bewolkt en regen

wo do vr za zo
regen regen regen regen regen
5°C 9°C 4°C 4°C 2°C
1°C 1°C 1°C -1°C -3°C

Nieuwsbrief

Redactie

heb je tips of nieuws? stuur onze redactie gerust een e-mail op info@bergen.nl

of bel ons op 072 - 5091530

Nieuwsbrief

welkom in bergen .com | © 2010 - 2018 Ontwikkeld door iDOTMEDIA B.V

Snelle links

Gemeente Bergen

Deze website is mede mogelijk gemaakt door gemeente Bergen.

Redactie

heb je tips of nieuws? stuur onze redactie gerust een e-mail op redactie@welkominbergen.com.

of bel ons op 0725091530

Adverteren

U kunt als bedrijf of instelling adverteren op Welkominbergen.com,

Meer info

Adres

Uitgeverij Memo
Raadhuisstraat 2 - 4
1861 KS Bergen

Nieuwsbrief

Ontvangt u onze nieuwsbrief en wilt u zich uitschrijven? Wat jammer, via deze link kunt u zich uitschrijven.

Contact opnemen
captcha