Page Header

Het weer

Vandaag

17-01-2018

Zwaar bewolkt en regen

2.7°C

Zwaar bewolkt en regen

wo do vr za zo
regen regen regen regen regen
5°C 9°C 4°C 4°C 2°C
1°C 1°C 1°C -1°C -3°C

Nieuwsbrief

Kunstroute

Kunstroute in Bergen
uitagenda

Redactie

heb je tips of nieuws? stuur onze redactie gerust een e-mail op redactie@welkominbergen.com

of bel ons op 0725091530

IL PRIMO IS JARIG

Adres zwarte 4
1861 GK, Bergen NH
Telefoon 072 589 50 64
E-mail info@ilprimo.nl
Website
Datum: 28/09/2014 - 05/10/2014

IL PRIMO IS JARIGilprimo-1415

Bergen – Dit najaar bestaat Il Primo 50 jaar. En dat gaan we vieren. Van 28  tot en met 5 oktober is er een Jubileumfeestweek. Tijdens deze week is de baan voor iedereen die eens wil kennismaken met Il Primo geopend. Voorafgaand aan de jubileumweek is er op 27 september een groot jubileumfeest.

 

50 jaar wintersport

Il Primo is in 1964 opgericht door enthousiaste skiërs die mogelijkheden zagen om hun sport ook in Nederland te kunnen beoefenen. De vereniging is daarmee de oudste skivereniging met een kunstbaan van Nederland. De kunstskibaan was ook de eerste op een natuurlijke helling in de duinen. De komst van Il Primo kwam ruimschoots tegemoet aan de wensen van die mensen van het eerste uur. Direct kon de vereniging rekenen op grote belangstelling en groei van haar ledenbestand. Oostenrijks skitalent kwam het lerarenteam versterken. Na Sigi Moser, kwamen Hans Danzl en Paul Eberharter naar Bergen. Hun skikennis en gedrevenheid hebben zij overgedragen aan hun collega’s van het lerarenteam van Il Primo. De methode van de Oostenrijkse skischool vormt nog altijd de basis van de huidige lesmethode. De volgende generatie skileraren staat al weer klaar; intern wordt een groep jonge jeugdleden opgeleid tot toekomstig ski- of snowboardleraar bij Il Primo. Na 50 jaar is Il Primo nog steeds springlevend en is de kunstskibaan in de duinen van Bergen nog altijd een van de mooiste buitenbanen in Nederland.

 

Multi disciplinair

Al vijftig jaar komt de sportieve skiër, maar ook de recreant die goed voorbereid van een wintersportvakantie wil gaan genieten, naar de unieke locatie in de duinen van Bergen. Op de skibaan van Il Primo leer je pas écht skiën. Je krijgt er gevoel voor snelheid; je went aan de hoogte; je leert omgaan met de skilift en je leert de natuurlijke oneffenheden op de piste op te vangen. Maar niet alleen skiën staat op het programma. De langlaufbaan werd in 1978 neergelegd en deze discipline wordt nog altijd door een enthousiate groep beoefend. Ook snowboarden staat bij Il Primo als een van de eerste verenigingen op het programma. Voor de motorische ontwikkeling van kinderen is het beoefenen van beide displines zeker een aanrader. Diverse scholen hebben skiën en snowboarden in hun programma en komen wekelijks naar de baan. Voor scholen worden clinics of speciale cursussen georganiseerd, deze cursussen beslaan 4 of 6 lessen.

 

Voor iedereen

Voor alle leeftijden zijn er niveaus en groepen. Skiën bij Il Primo kan al van 3½ jaar. Er wordt altijd een groep voor je te gezocht die past bij jouw niveau en jouw agenda. Daarnaast organiseert Il Primo gedurende het seizoen diverse evenmenten en wedstrijden. Hierbij staat voor elk wat wils op het programma. Van een ballonnen parcours voor de allerkleinste skiërtjes; een chille herfstclinic voor de boarders tot uitdagende wedstrijden voor de wedstrijdskiërs. De gezellige Oostenrijkse Stube zorgt voor de inwendige mens op elk moment.

 

50 jaar jong, vier het mee!

Vanaf 16.00 uur begint op 27 september het jubileumfeest voor al haar leden, oud-leden,personeel, bestuur, oud- personeel en -bestuur, haar ereleden, leden van verdienste en vrijwilligers. Tijdens de feestweek van 28 september tot en met 5 oktober is iedereen welkom om kennis te maken met Il Primo. Elk lid kan tijdens de feestweek vrienden, vriendinnen, klasgenootjes, buren of familie uitnodigen voor een proef-skiles. Dit kan tijdens deze week elke avond en in het weekend gedurende de hele dag.

 

Open dagen

Traditiegetrouw zijn er aan het begin van het seizoen natuurlijk ook de open dagen om eens kennis te maken met Il Primo. Op zaterdag 20 september kunt u eens een les proberen van 9.00 uur tot 17.00 uur. Op zondag 21 september kan dit van 9.00 uur  tot 16.00 uur. Zondag vanaf 14.00 uur zullen er ook demonstraties door leraren en leden te zien zijn.

ilprimo-skiplezierilprimo-boarders

weersverwachting

Vandaag

17 jan. 2018

Zwaar bewolkt en regen

2.7°C

Zwaar bewolkt en regen

wo do vr za zo
regen regen regen regen regen
5°C 9°C 4°C 4°C 2°C
1°C 1°C 1°C -1°C -3°C

Nieuwsbrief

Redactie

heb je tips of nieuws? stuur onze redactie gerust een e-mail op info@bergen.nl

of bel ons op 072 - 5091530

Nieuwsbrief

welkom in bergen .com | © 2010 - 2018 Ontwikkeld door iDOTMEDIA B.V

Snelle links

Gemeente Bergen

Deze website is mede mogelijk gemaakt door gemeente Bergen.

Redactie

heb je tips of nieuws? stuur onze redactie gerust een e-mail op redactie@welkominbergen.com.

of bel ons op 0725091530

Adverteren

U kunt als bedrijf of instelling adverteren op Welkominbergen.com,

Meer info

Adres

Uitgeverij Memo
Raadhuisstraat 2 - 4
1861 KS Bergen

Nieuwsbrief

Ontvangt u onze nieuwsbrief en wilt u zich uitschrijven? Wat jammer, via deze link kunt u zich uitschrijven.

Contact opnemen
captcha